Erdő- és iparifaültetvény-telepítés

A hazai erdészeti szakpolitika kiemelt célja, hogy az ország területének erdőborítása 21%-ról 27%-ra emelkedjen, aminek érdekében több jogcímen érhetőek el különböző támogatási, pályázati lehetőségek a földtulajdonosok, földhasználók számára.

Az InnoGreen teljeskörűen elvégzi ügyfeleinek az erdőtelepítést, illetve iparifaültetvény-létesítést az erdőnek nem minősülő, a szabad rendelkezésű erdőnek nem minősülő vagy fátlan állapotban tartott erdőnek nem minősülő területeken (pl.:szántó, gyep, legelő, rét stb.).

Az erdőtelepítés a tulajdonos, vagyonkezelő, illetve haszonélvező hozzájárulásával, az InnoGreen erdőmérnöke által összeállított és az erdészeti hatóság által jóváhagyott erdőtelepítési kivitelezési terv alapján történik. Iparifa ültetvény létesítése esetén a végrehajtásra jogosult földhasználó hozzájárulásával, az erdőmérnök által elkészített telepítési-kivitelezési terv szerint kerül kivitelezésre. Mindkét szolgáltatás előkészítése során elkészítjük ügyfeleinknek a termőhely-feltárási szakvéleményt, amely kötelező eleme a tervdokumentációknak.

A telepítés termőhelynek megfelelő őshonos vagy termesztésbe vonható idegenhonos fafajjal végezhető,a mely kiváló minőségére csemetetermelő partnereink szakérteleme a garancia.

Szolgáltatásaink:

  • Teljes dokumentáció elkészítése: szakmai tervek: termőhelyfeltárás, szakvélemény elkészítése, erdőtelepítési terv elkészítése, pályázati dokumentáció elkészítése
  • Kivitelezés: terület előkészítés, szaporítóanyag beszerzés, talajelőkészítés, kerítésépítés, elsőkivitel: vetés/ültetés, ápolási munkák, pótlás
  • Erdőkezelés